SCI Logo

Hjørring Kommune

Hjørring Kommune ligger centralt i Vendsyssel, Nordjylland, och därigenom också i hjärtat av Skandinavien och Nordeuropa. Kommunen är den näst största i Nordjylland och utgör en viktig knutpunkt, både geografiskt och kulturellt. Med en befolkning på cirka 64,000 invånare täcker kommunen en yta av 929,58 kvadratkilometer, vilket gör den till den största i Vendsyssel-regionen​​.

Hjørring Kommune är känd för sin rika historia, med Hjørring stad som en av Danmarks äldsta städer, som firade 750 år som marknadsstad 1993. Kommunen är hem till flera viktiga städer utöver Hjørring, inklusive hamnstaden Hirtshals samt semesterorterna Løkken och Lønstrup​​.

Genom att vara projektpartner i SCI-KASK-projektet bidrar Hjørring Kommune aktivt till hållbar utveckling och innovation inom regionen. Kommunens engagemang speglar dess ambitioner att främja både lokala och regionala utvecklingsmål, samtidigt som den upprätthåller sitt rika kulturella arv och främjar en hållbar framtid för dess invånare och besökare.

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Välj språk 🌐